Google Shopping adverteren

Google Shopping adverteren in het zoeknetwerk van Google met de opvallende shopping advertenties werkt.

Iedereen kent het wel, die advertenties bovenin waarbij je als klant meteen het product en prijs ziet. Deze volledig automatische manier van adverteren is in veel gevallen bijzonder rendabel en de verwachting is dat het steeds dominanter vertoond zal worden.

Deze advertenties komen  meestal via een koppeling met de webshop tot stand waarbij nieuw toegevoegde producten in de shop automatisch ook meegenomen worden in adverteren. Eventuele wijzigingen van prijs, beschrijving of bijbehorende afbeelding worden ook automatisch aangepast in de advertentie. Hierdoor is dit ook voor de adverteerder een handige manier om potentiële klanten te bereiken.

SharkSales heeft meerdere klanten die via Google Shopping actief adverteren en mooie resultaten behalen, wellicht ook iets voor u? Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Officieel gecertificeerd

SharkSales is officieel Google Adwords Shoppingnetwerk gecertificeerd en Google Partner.

Door onze kennis van zaken adverteert u met minimale kosten en een maximaal bereik + resultaat.

In samenwerking met Google biedt SharkSales voor elk nieuw opgezet Adwords account € 75,- gratis advertentietegoed.

Technische voorbereiding

Om via Google shopping te adverteren is een database nodig die gekoppeld wordt aan Google Adwords. Meestal wordt als database de webshop gebruikt in de site waardoor producten en hun specificaties altijd gelijk lopen en het beheer eenvoudig en vertrouwd uit te voeren is in de eigen website.

SharkSales kan de benodigde feed samen met de websitebouwer inrichten. Voor de bekende webshopsystemen zoals Woocommerce, Magento en kant en klare websites zoals Lightspeed zijn deze feeds meestal al standaard beschikbaar.

Informatie koppelen informatie aan Adwords

Door middel van een tussenstap in Google Merchant Center is het mogelijk de informatie uit de database te koppelen aan het advertentiesysteem.

In dit Merchant center worden ook zaken zoals adverteerder informatie en verzendkosten ingeregeld.

Campagnes inregelen en optimaliseren

De advertentie op het juiste moment aan de juiste bezoeker tegen de laagste klikprijs laten zien, zorgt ervoor dat u alleen geld uitgeeft als er ook voor u als webshopeigenaar wat te verdienen valt.

Het optimaliseren van een Google shopping campagne maakt het verschil tussen winst en verlies.

Klantenreviews

Verstand van online marketing

4 February 2016

Werk nu een aantal maanden met Sjoerd van SharkSales, kan niet anders zeggen dat hij absoluut verstand van online marketing heeft ! Binnen een zeer korte periode hebben we een aantal mooie vooruitgangen geboekt. Met zijn visie op online marketing kan hij elk bedrijf helpen om mooie resultaten te boeken. Absoluut aan te raden voor alle online ondernemers!!!

Dominique Beugelsdijk, Horecaworld

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer te weten komen over Google Shopping adverteren, laat uw gegevens achter en wij nemen dezelfde dag contact met u op.

Ontvang de

gratis PDF

“De 4 beste manieren om websiteverkeer te krijgen”

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
en meld mij aan voor de nieuwsbrief